איך לקרר את המכונית ביום חם?
מכוניות שחונות בחוץ באור שמש ישיר, ביום של 26 מעלות – יכולות להגיע לטמפרטורה פנימית של 78 מעלות צלזיוס!
הנטייה של רוב האנשים במקרים כאלה, היא להפעיל את המזגן בטמפרטורה הנמוכה ביותר ורמת המאוורר החזקה ביותר ולחכות שיתקרר. אבל, האסטרטגיה הזו היא לאוו דווקא מה שיוריד את הטמפרטורה מהר יותר. אז מה כן לעשות? הכנו לכם מדריך מסודר להורדת הטמפרטורה ברכב ביום קיץ חם.
- דבר ראשון – להוציא את האוויר החם החוצה
אז, לפני שאתם מתפתים להפעיל את המזגן – כדאי להשתמש בטכניקה פשוטה להוצאת האוויר החם והמחניק מתוך הרכב. מה שאנחנו מציעים כאן, יכול אולי להראות מוזר, אבל זה תהליך קצר ואפקטיבי מאוד. פתחו את שתי הדלתות הקדמיות, וכשאתם עומדים מצד אחד – פתחו וסגרו את אחת הדלתות מספר פעמים. באופן זה אתם הודפים את האוויר החם החוצה, בעוד אוויר צח מבחוץ נכנס ותופס את מקומו של האוויר החם. - יצירת “רוח פרצים”
ועכשיו, אפשר להתחיל לנסוע… וכן, הבנתם נכון – עוד לא להדליק את המזגן! כעת, רגע לפני שהתחלתם לנסוע פתחו את כל החלונות (וגם את החלון בגג, אם יש לכם אחד כזה) והתחילו בנסיעה. כעת הדליקו גם את האוורור (לא המזגן). פעולות אלו, יעזרו להמשיך לדחוף את האוויר החם החוצה, ולקרר עוד קצת את פנים הרכב. - כעת הגיע הזמן להדליק את המזגן!
אחרי מספר דקות בלבד של נסיעה כבר תרגישו כיצד “נסחט” האוויר החם ויצא החוצה, וזה הזמן להדליק את המזגן! כל הדלקה קודמת של המזגן, תהווה בעיקר בזבוז אנרגיה מיותר. גם בעניין הדלקת המזגן עצמו, יש לנו כמה טיפים שיעזרו לשמור על טמפרטורה נעימה ומצננת ובמקביל שמירה על האנרגיה באופן יעיל.
- כדאי להפעיל את המזגן בהתחלה על הטמפרטורה הנמוכה ביותר עם רמת המאוורר הנמוכה ביותר. מהירות נמוכה של המאוורר תאפשר לאוויר שיוצא מן האוורור להתקרר במהירות רבה יותר. חכו מעט, ורק אז העלו את מהירות המאוורר.
- בתחילת השימוש במזגן כדאי להשתמש באפשרות סירקולציה פנימית (ציור של חץ מתעגל פנימה בתוך ציור של רכב) באופן זה המזגן לא צריך לקרר אויר חם מבחוץ, אלא את האוויר הפחות חם שכבר נמצא בפנים הרכב. זה כמובן מקל על המזגן וחוסך אנרגיה.
- אחרי שהאוויר ברכב קריר ונעים – הרגישו חופשי להנמיך או להגביר את הטמפרטורה וגם את המאוורר כרצונכם. ואם למשל, יש ריח לא טוב באוטו – העברת המאוורר לאוויר הנכנס מבחוץ (ציור של חץ בצד החיצוני של ציור הרכב).
אז בהצלחה עם הדרך החדשה והמוצלחת בקירור הרכב, והמשך קיץ נעים – מצוות חצב צמיגים!
קרא עוד: ממה מיוצרים צמיגי מלגזות?
קרא עוד: תחזוקת צמיגים למתחילים