להחליף צמיג בכביש באופן בטוח
להיתקע פתאום עם פנצ’ר בבוקר כשממהרים לעבודה – זה לא נעים. גם כשרוצים כבר לחזור הביתה אחרי יום עבודה ארוך, ומגיעים לחניה ואופס… פנצ’ר – אין ספק שגם זה לא נעים. אבל, כשפתאום יש פנצ’ר באמצע הכביש, שלא לדבר על כביש סואן – כאן כבר לא מדובר ב”לא נעים”, אלא בהרבה יותר מזה – זה כבר עלול להיות גם מסוכן. ואם זה גם בלילה – אז כאן אין ספק שיש לנקוט במשנה זהירות.
אז מה בכל זאת עושים כשנתקעים עם פנצ’ר על כביש סואן באמצע הלילה? כדאי לקרוא את הדברים הבאים:
- הדבר הראשון שיש לעשות הוא לנסות לרדת במידת האפשר מהכביש אל השוליים, ואם יש מעבר לשוליים – אז לשם. המטרה היא – להתרחק מהמכוניות החולפות ככל הניתן.
- יש להימנע מעצירה אחרי או לפני פנייה או עיקול בכביש. הרעיון הוא לעצור במקום שבו הרכב יראה למרחוק לשאר הנהגים בכביש.
- הדלק את האורות המהבהבים – כך שכל ארבע צדי המכונית יהבהבו לכל עובר ושב למרחוק, ויתריעו שאתה שם.
- לבש את האפוד הזוהר בכל מקרה; בין אם אתה מתכוון לרדת מהרכב, ובין אם לא. אין לדעת מתי ומאיזו סיבה תאלץ לצאת מהרכב – ואז, עדיף שתראה טוב, ושתראה למרחוק.
- אם אין זה מסוכן מדי – הנח גם משולש מחזיר אור כמה מטרים מאחורי הרכב.
- רק במידה ועצרת רחוק מספיק מהכביש, במידה כזו שהמכוניות החולפות אינן מתקרבות אליך ולו במעט, רק אז נסה להחליף את הצמיג, וגם אז – אך ורק אם אתה מיומן בכך.
- אם אינך מיומן בהחלפת צמיג – אל תנסה לעשות זאת לראשונה בכביש סואן, או בלילה. וגם אם עצרת קרוב מדי למכוניות החולפות; הישאר ברכב, והתקשר לגרר. הביטוח של רכבים רבים מכסה גרירה, ועדיף להחליף את הצמיג במקום בטוח.
- במידה ומדובר בכביש סואן מאוד – אפשר וכדאי גם להודיע למשטרה, ואז תגיע ניידת כדי לאבטח את שהותך, בזמן שאתה מחליף את הצמיג המפונצ’ר, או מחכה לגרר.
בכל מקרה, כמובן שעדיף לבדוק באופן שוטף את הצמיגים ולא להגיע למצב של פנצ’ר, אבל אם זה פתאום קורה… עכשיו, תדע מה עליך לעשות. חצב צמיגים מאחלת לכם נסיעה בטוחה ונטולת פנצ’רים.