משתנים המשפיעים על תוחלת החיים של הצמיג
הידיעה מה היא תוחלת החיים הממוצעת של צמיג חשובה כדי לקבל מושג כמה זמן ניתן להשתמש בצמיג לפני ההחלפה שלו. בעצם, היה לנו נחמד לדעת מהו “תאריך התפוגה” של צמיג, ממש כמו תאריך תפוגה של מוצרי מזון. אולם קשה לקבוע תאריך שכזה, שכן בתנאים שונים יחזיק הצמיג זמן שונה. הנה רשימה של תנאים המשפיעים על תוחלת החיים של צמיג.
התנאים המכניים של הרכב
מכונית חדשה עם מכניקה במצב מושלם שוחקת פחות גם את הצמיג, ומאפשרת שימוש בו למשך זמן רב יותר. ומכיוון שעם הזמן מתדרדרים הרכיבים ברכב תוך כדי שימוש רגיל – למשל, הבלמים נשחקים וכך גם ההאצה והבלימה המתבטאת בצמיגים מגיבים פחות טוב, נשחקת גם סוליית הצמיג.
כמות הקילומטרים שהרכב נוסע
כאן נספר לכם משהו שאולי יכול להפתיע. נתחיל במובן מאליו – ככל שנוסעים יותר קילומטרים, ישחקו הצמיגים מהר יותר – זה ברור. אבל בניגוד למה שאנו עשויים לחשוב, אם נוסעים מעט, גם אז הצמיג עלול להישחק, אבל באופן שונה. מדוע? כי הזמן עושה את שלו, החשיפה לאור השמש ולחום מכווצת ומרחיבה את סוליית הצמיג, מקשיחה אותו, ויוצרת עם הזמן גם ריקבון.
סוג הדרכים שבהן נוסע הרכב
ככל שהכביש אחיד וטוב יותר – קטנה גם שחיקת הצמיג. נסיעה בכבישים טובים פחות על אספלט – תשחק יותר את סוליית הצמיג. וכשמדובר כבר בדרכים שאינן דרכי אספלט – גדלה מאוד שחיקת הצמיג.
סגנון הנהיגה
אחד הגורמים העיקריים לקביעת המהירות שבה הצמיג יישחק, הוא סגנון הנהיגה ברכב. נהיגה מהירה ואגרסיבית אשר לוקחת את הצמיג עד הקצה; כזו הלוקחת מהר פניות, מאיצה ובולמת באופן פתאומי וכו’ – תביא לשחיקה מואצת של הצמיגים.
תחזוקת הצמיגים
כמובן שגורם משמעותי נוסף לתוחלת חיי הצמיג – קשורה בתחזוקה שוטפת שלו. כמו ניקיון והתבוננות קבועה ומתמדת לראות את המצב הכללי של הצמיג, ומדי פעם גם להביא את הרכב לבעלי המקצוע שיראו שהכול תקין.